Badmo Quizzz 2009


De achtste editie van de BadmoQuizzz vond op zaterdag 3 oktober plaats. Zoals altijd was de finale zenuwslopend. De hele avond was er maar één team aan de leiding en toch was het rode Draad spel weer van doorslag gevende betekenis. Aan het einde Van de avond mocht tot ieders verrassing het “tweede” team van SBO Volleybal met de allerhoogste eer, namelijk winnaar BadmoQuizzz, naar huis gaan.

Zeven teams hadden zich opgegeven voor deze eerste “najaarseditie”. “We hadden de voorbereidingen eerder moeten oppakken”, gaf Gom Kremers van de organiserende Badmoos aan. “Late vakantie, drukke werkzaamheden, ook wij gebruiken de bekende standaardsmoesjes, maar volgend jaar doen we dit beter, want we willen de Quizzz zo veel mogelijk in het najaar of de winterperiode laten vallen. Wat is er leuker dan bij de open haard moeilijke vragen beantwoorden?”. Aldus de zegsman van de Badmoos.

Terugkerend thema in de vragenrondes van dit jaar waren foto’s van wereldberoemde gebouwen met daarover een aantal vragen. Het Rode Draad Spel bestond uit behendigheidspel met een, heel toepasselijk, badmintonshuttle.Zoals altijd werd door de organisatie een tussenstand gegeven na de laatste vragenronde. De Badmoos hebben daarna nog een ½ uurtje nodig voor het verwerken van de punten van de verenigingsvraag en het Rode Draad Spel. De geschiedenis van de Quizzz heeft ons geleerd dat met name die laatste twee heel bepalend kunnen zijn voor de einduitslag. Ook deze avond was dit het geval. SBO Volleybal (Uno) stond met een riante voorsprong aan de leiding na de vragenrondes. Deze riante voorsprong verdween als sneeuw voor de zon na de verwerking van de punten voor het Rode Draad Spel. SBO Volleybal (Duo) had hiermee zoveel punten gehaald dat ze het eerste team als nog naar de tweede plaats verwees.

Uitslag:
1. SBO Volleybal (Duo)
2. SBO Volleybal (Uno)
3. Wijkvereniging Langeweg
4. Badzoos
5. Chanson de la Vie
6. BV Nooit Volleerd
7. St. Emmaus Langeweg