Koningen geKroond

Afgelopen zaterdag is de dertiende editie van de Badmoos Quizzz gewonnen door het team “Kings of Leo”. Met een ruime voorsprong op de winnaars van de editie van vorig jaar, konden de “Kings” aan het einde van de avond tot overwinnaars worden gekroond. Door deze overwinning kwam de wisselbokaal weer terug naar Langewegs grondgebied, na een jaartje in Zevenbergen te zijn geweest.


Deelnemers
Voor deze editie van de Quizzz hadden negentien teams ingeschreven. Helaas werd de organisatie met één afzegging geconfronteerd. Het team van Peer Kwak kwakkelde met gezondheidsproblemen en moest hierdoor afzeggen, maar hebben de deelname in 2015 al toegezegd. De achttien deelnemende teams zorgde voor een topdrukte in “De Droom”, negentig deelnemers samen met het aanwezige publiek zorgde voor een sfeer volle avond.


Vragenrondes
De deelnemers werden met behulp van acht vragenrondes weer heel wat kennis rijker. In alle vragen rondes kwam wel een stukje wereldgeschiedenis, biologie, techniek of algemene kennis aan bod.In het terugkerende thema in de vragenrondes, waren de “Proatende Mannen aan het woord”. Dit duo beeldde in een animaties letters uit waarmee de Quizzz kandidaten een woord met een zo’n groot mogelijke woordwaarde moesten maken. Dat het maken van deze animatie levens gevaarlijk is, bleek wel uit het feit dat één Proatende Man verstek moest laten gaan. Bij het maken van de letteranimatie was zijn kuitspier gescheurd. De presentatie van de Quizzz bleek ondanks deze handicap, bij de overgebleven proatende Man in goede handen.

Rode Draad Spel
Dit jaar was het Rode draad Spel een gigantisch 4-op-een-rij-spel, met de opmerking dat de Quizzz deelnemers deze avond voor 5 op een rij gingen en dat de schijven niet op de reguliere wijze in het spel werden gebracht. In plaats van bovenlangs moesten deze onderlangs in het spel worden gebracht, wat voor veel deelnemers de nodige problemen met zich mee bracht.

Einduitslag
De volledige uitslag van de Badmoos Quizzz 2014 is als volgt:
1. Kings of Leo 423;
2. WC Klopniemakkelijk 376;
3. De Vinvissen 375;
4. Zo maar een Clubke 364;
5. Badzoos 353;
6. KenGekundhebben 351;
7. Capucijners 339;
8. Vals Plat 323;
9. De Mannen 321;
10. Slikse Bende 317;
11. Flower Power 294;
12. Wijkvereniging Langeweg 293;
13. Buitenlui 291;
14. De Badeendjes 284;
15. Mobiele Eenheid 280;
16. De Vrouwen 268;
17. Op het Leste Moment 265;
18. 3 Bier en 1 Spa Blauw 260;