Badmo Quizzz 2008


Op zaterdag 5 juli is de zevende Badmo Quizzz gewonnen door smartlappenkoor Chanson de la Vie uit Langeweg. Met een verdiende voorsprong op SBO volleybal mochten de leden van Chanson de la Vie de eerste prijs van deze zevende editie van de Quizzz mee naar huis nemen.

Voor deze editie van de Quizzz hadden elf verenigingen zich ingeschreven. Behalve de deelnemers was het aantal bezoekers ongekend hoog. De jubilerende Gean’s, die de muzikale begeleiding verzorgde, waren voor veel mensen een extra reden om de Quizzz te bezoeken.Dit palindroom, wat onderdeel uitmaakte van de Quizzz, was illustratief voor het ontbreken van de landelijke en regionale TV stations. Ook het schrijvende locale journaille liep op deze avond de nodige primeurs en quotes mis. Bijvoorbeeld de analyse van vaste bezoeker van de Quizzz Kees Vissers. Zelf genoot hij zijn opleiding van Moerdijkse nonnen, zijn analyse over de zwoegende Quizzz deelnemers was oogstrelend door zijn eenvoud: “hadde maar langer op school motte blijve” dan hadde nie zoveul motte opzoeke”.
De kracht van de formule van de Quizzz zit in het klassieke karakter wat er aan wordt meegegeven. De deelnemers mogen in dit elektronische tijdperk slechts gebruik maken van klassieke papieren hulpmiddelen zoals kranten, tijdschriften, encyclopedieën of andere naslagwerken.Terugkerend thema in de vragenrondes van dit jaar waren nummers die live gespeeld werden door dans en showorkest “De Gean’s”. Deelnemers moesten van deze nummers titels, artiesten, uitgifte jaar en Top 40 notering benoemen. Oor’s popencyclopedie was hiervoor misschien wel het beste naslagwerk om deze terugkerende vragen te beantwoorden.

Dit jaar bestond het Rode draad Spel uit een vergrote kopie van de beroemde Ruby kubus. Deelnemers moesten deze kubus zo snel mogelijk in elkaar zetten en er voor zorgen dat alle vlakken eenzelfde kleur hadden. Slechts twee ploegen(SBO en de fanfare) lukte het om dit binnen de gestelde tijd voor elkaar te krijgen.Na ronde acht bleek de eindstrijd nog ongemeen spannend te worden. Hoewel Chanson de la Vie toen al de meeste punten had, wist iedereen dat de punten van het Rode Draad Spel en die van de verenigingsvraag nog toebedeeld moesten worden. Gelukkig voor dit smartlappenkoor waren de punten op deze onderdelen voldoende om de voorsprong tot het einde vast te houden.Natuurlijk werd het lekkerste van de avond door de organiserende koks van de Badmoos, tot het laatst bewaard. Na afloop van de Quizzz trok het jubilerende dans en show orkest de Gean’s van leer. Voor hun muzikale begeleiding, waren ze door het presentatieduo Rini Fasen en Jack Martens al gefêteerd met hun eerste gouden plaat. Na de prijsuitreiking van de Quizzz, maakten ze hun vooruit gesnelde muzikale faam, meer dan waard door het publiek te vermaken met prachtige en nostalgische nummers!

Uitslag:
1. Chanson de la Vie
2. SBO Volleybal
3. Theatergroep Uniek
4. PV Reniers
5. Sjoelklup
6. Groot Deukje
7. Fanfare Muziek Veredelt
8. Klein Deukje
9. BV Nooit Volleerd
10. Badzoos
11. St. Emmaus Langeweg