Badmo Quizzz 2012

Afgelopen zaterdag is de elfde Badmo Quizzz gewonnen door “Zomaar een clubke” (een speciaal Quizzz-team) uit Langeweg. Met een minieme voorsprong op de PARADIGMA´s (de eeuwige tweede) mocht “Zomaar een clubke” de eerste prijs van deze elfde editie van de Quizzz mee naar huis nemen.

Deelnemers
Voor deze editie van de Quizzz hadden twaalf teams ingeschreven. Helaas werd de organisatie met één afzegging geconfronteerd. Het team van BSO kon door problemen met het weer, niet deelnemen.

Vragenrondes
De kracht van de formule van de Quizzz zit in het klassieke karakter wat aan deze avond wordt meegegeven. De deelnemers mogen in dit elektronische tijdperk slechts gebruik maken van klassieke papieren hulpmiddelen zoals kranten, tijdschriften, encyclopedieën of andere naslagwerken.Terugkerend thema in de vragenrondes van dit jaar was het jaar 1962. Het geboortejaar van een aantal leden van de Badmoos. Met de tips op de website van de organisator, konden de teams dit thema achterhalen, zodat ze de juiste boeken konden meenemen.


Rode Draad Spel: Klompfeud
Dit jaar bestond het Rode draad Spel uit een Scrabble of Wordfeud variant. Op klompen werden letters gestoken waarmee de deelnemers woorden moesten vormen. Om de meeste punten te behalen werden er aan een veiligheidsreling halsbrekende toeren uitgehaald, want de letters moesten natuurlijk wel in de goede volgorde staan. Deze actiefoto’s werden door de Badmograaf meteen getoond via de verschillende beamers. Deze week zijn de foto’s op de website www.badmoos.nl te bewonderen.

Strijd
De deelnemers werden met behulp van twaalf vragenrondes weer heel wat encyclopedische kennis rijker. In alle vragen rondes kwam wel een stukje wereldgeschiedenis, biologie, techniek of algemene kennis aan bod.Na twaalf rondes gaven de punten van het klompfeud de doorslag. ”Zomaar een clubke” versloeg met slechts 3 punten verschil de PARADIGMA’s. Deze “Joop Zoetemelken” van Langeweg namen hun verlies als mannen en beloofden de organisatie om volgend jaar sportief wraak te nemen.

Afterparty
Na een avondje hard werken verdienden de deelnemers wel een feestje. Onder de muzikale begeleiding van Walter Lavent werd de Quizzz nog nabesproken en bleef het nog lang onrustig in Langeweg.

Einduitslag
De volledige uitslag van de Badmo Quizzz 2012 is als volgt:
1. Zomaar een clubke 274 
2. PARADIGMA’s 271;
3. De Buitenlui 270;
4. Klopniemakkelijk 269;
5. De Mobiele Eenheid 260;
6. De Vinvissen 250;
7. Peer Kwak Kwartet 243;
8. Badzoos 228;
9. Macraméclubje 222;
10. Dreamteam 176
11. SBO Dames 174