Regen van ex aequo’s!

Langeweg
Zaterdag 21 november is de veertiende editie van de Badmoos Quizzz gewonnen door het team van “De Vinvissen”. De winst werd pas duidelijk nadat De Vinvissen in een direct duel de extra vraag, die nodig was omdat ze met de ‘Badeendjes” ex aequo op de eerste plaats stonden, beter wisten te beantwoorden dan die “Badeendjes”.

 
De Quizzz
Voor deze editie van de Quizzz hadden veertien teams ingeschreven. De deelnemers werden met behulp van acht vragenrondes weer heel wat kennis rijker. In alle vragen rondes kwam wel een stukje wereldgeschiedenis, biologie, techniek of algemene kennis aan bod. Het terugkerende thema in de vragenrondes was geheel geïnspireerd op James Bond. Omdat de teams al was aangegeven dat het een “bonte avond” zou worden, had bijna ieder team hier wel rekening mee gehouden. Verschillende teams hadden dan ook een complete papieren versie van wikipedia bij met al het Bond-nieuws. De moeilijkheidsgraad was hoog dit jaar, maar desondanks waren de onderlinge verschillen tussen de teams klein, Hiermee bleef de Quizzz tot aan het eind erg spannend.

Rode Draad Spel
Ook bij het Rode draad Spel speelde de geheim agent een hoofdrol. In een James-Bond-waardige auto kon men proberen prijs te schieten op mooie draaiende wielen. Het schieten gebeurde met blaaspijp en munitie moest men zelf maken van meegebrachte tijdschriften.

Einduitslag
De volledige uitslag van de Badmoos Quizzz 2015 is als volgt:
 
1 De Vinvissen 195
1 De Badeendjes 195
3 PARADIGMA’s  173
3 Flowerrr Powerrr 173
5 Badzoos 163
6 Kapucijners 162
6 Zomaar een clubke 162
6 De Mannen 162
9 Vals Plat 150
10 Buitenlui 147
11 De Duiven 126
12 Slinkse Bende 115
13 KenGekundhebben 113
14 De Vrouwen 102