Bocht 22


Onlangs (19-10-2010) heeft organisator ASO het parcours van de Ronde van Frankrijk voor 2011 bekend gemaakt. De belangrijkste stempel op de samenstelling van het parcours is afkomstig van de Badmoos. Deze sportieve alleskunners hebben op verzoek van de ASO bekeken of een aankomst op L’Alpe d’Huez nog tot de mogelijkheden behoorde.

L’Alpe d’Huez
Na het positieve advies van de Badmoos kent de 98e Tour de France weer een aankomst op L’Alpe d’Huez. De rit naar ‘de ‘Nederlandse berg’ is één van de vijf etappes door de Alpen, waar het zwaartepunt van de Tour 2011 ligt. Gert-Jan Theunisse was, voor de Badmoos, in 1989 de laatste Nederlander die op deze berg een Touretappe won.Dopingvrije beklimmingDe Badmoos hebben naast hun advies over de aankomst ook nog vrijblijvend geadviseerd over deelname van mogelijke dopingzondaars. Zo is er een negatief advies gegeven voor Alberto C., Youri van G., Lance A. en Ben van de W. Zij zullen door gebruik van achtereenvolgens clenbuterol, cocaïne, chemotherapeutische celbehandeling en creatine op voorhand al van deelname zijn uitgesloten. Hoewel ze nog steeds als “verdachten” van dopinggebruik worden aangemerkt, beschikken de Badmoos over zeer sterke aanwijzingen die gebruik aantonen. Op voorhand hadden zij Bennie van de W. al thuis gelaten bij hun verkenningstocht op L’Alpe d’Huez.

Bocht 22
Als dank voor de bijdrage van de Badmoos aan de samenstelling van de Tour van 2011 heeft de ASO besloten om bocht 22 te vernoemen naar deze legendarische sportievelingen. Binnenkort zullen wij van de ceremoniële plechtigheden die met deze naamgeving gepaard gaan, op deze website verslag doen.