Badmo Quizzz 2010

De jaarlijkse Badmo Quizzz (de negende editie) stond natuurlijk, net als alle andere festiviteiten, ook in het teken van het honderd jarige naamfeest. Deze jaarlijkse bijdrage van de Badmoos aan de algemene ontwikkeling van de inwoners van Langeweg (als aanvulling op de tekortkomingen van de Mariaschool), werd mede ondersteund door John van Opdorp, de lokale amateur historicus.

Deelnemers

Nieuw in deze feesteditie was dat behalve inwoners ook oud-inwoners konden deel nemen in eigen samengestelde teams. Het samenstellen van deze eigen teams resulteerde in zestien inschrijvingen. De namen, waaronder werd deelgenomen, kenden we van oudsher maar er bevonden zich hieronder ook een aantal exoten zoals Het Peer Kwak Kwartet, de Vinvissen en (de eeuwige tweede) de PARADIGMA´s.

Themavragen

Honderd jaar Langeweg zorgde voor veel geschiedenisvragen over Langeweg. Dat het eerste telefoontoestel op Slikgat op Zuiddijk 47 werd gebruikt, wist geen enkele deelnemer. Naast deze geschiedenisles werd ook gevraagd naar de echte naam van artiesten of andersom. Met name dit laatste (echte naam gegeven, artiestennaam gevraagd) was moeilijk voor onze deelnemers. Dat Margaretha Geertruida Zelle beter bekend is onder de naam Mata Hari, zal het komende jaar het gespreksonderwerp op Langeweg zijn.

Rode Draad Spel

Voor het rode draad spel was heel Langeweg op een grote kaart in 3D uit gezet. Bedoeling was om één teamlid blind een parcours af te laten leggen richting het Patersbos onder de coachende begeleiding van de andere teamleden. De samenwerking binnen de teams werd hiermee zwaar op de proef gesteld, het lukte niemand om het Patersbos te bereiken.

Uitslag:

1 Wijkvereniging 314
2 Toneelvereniging Uniek 307
3 PARADIGMA’s 299
4 Volgende Keer Beter 298
5 Badzoos 296
6 BSO ? 289
7 De Tuinfeesten 280
8 Zomaar een Clubke 273
9 Vinvissen 268
10 SBO-Babes 267
11 Dreamteam 266
12 Team den Inburgering 261
13 Zumba 249
14 Peer Kwak Kwartet 209
15 PV Reniers 204
16 Emmaus Langeweg 151