Uitslag Badmo Quizzz 2013

Afgelopen zaterdag is de twaalfde editie van de Badmo Quizzz gewonnen door wandelclub “Klopniemakkelijk”. Een verdiende overwinning, want de voorsprong op nummer twee, het team van de Wijkvereniging, was ruim te noemen!

Deelnemers
Voor deze editie van de Quizzz hadden zeventien teams ingeschreven. Helaas werd de organisatie met één afzegging geconfronteerd. Het team van VOV kon geen 5 wijzen vinden en moest hierdoor afzeggen.


Vragenrondes
De kracht van de formule van de Quizzz zit in het klassieke karakter wat aan deze avond wordt meegegeven. De deelnemers mogen in dit elektronische tijdperk slechts gebruik maken van klassieke papieren hulpmiddelen zoals kranten, tijdschriften, encyclopedieën of andere naslagwerken. In de thema vragen waren de heren van de Badmoos op zoek naar de namen van Nederlandse premiers, die bij de gegeven omschrijving werd gezocht. Als bron was hiervoor de verkiezing van “beste”premier in het NRC gebruikt.


Rode Draad Spel
Dit jaar was het Rode draad Spel gebaseers op het thema van deze Quizzz namelijk: Nie toeteren, nie foeteren, maar ploeteren. Door middel van zelf gemaakte koperen muziekinstrumenten moest een pingpong bal worden opgevangen door een sousafoon. Na een evenwichtscircuit kon men punten behalen door de bal in bepaalde vakken te laten komen.


Quizzz
De deelnemers werden met behulp van acht vragenrondes weer heel wat kennis rijker. In alle vragen rondes kwam wel een stukje wereldgeschiedenis, biologie, techniek of algemene kennis aan bod. Naar mate de avond vorderde bleek het meest constante team ook de eerste plaats in vaste handen te hebben. Bestuurslid Remi Roovers van wandelclub Klopniemakkelijk, was trots dat hij dit winnende team uit zijn leden had samen gesteld en gaf aan dat zijn club zal proberen om de Quizzz-titel volgend jaar als eerste team te prolongeren!


Einduitslag De volledige uitslag van de Badmo Quizzz 2013 is als volgt:

 1. WC Klopniemakkelijk 239
 2. Wijkvereniging 204
 3. Vinvissen 175
 4. Paradigma’s 174
 5. Mobiele Eenheid 172
 6. Badzoos 171
 7. Zo maar een clubke 170
 8. Burenverstand 166
 9. SBO Dames 161
 10. Vals Plat 161
 11. Macramé Clubke 145
 12. Peer Kwak Kwartet 138
 13. Kings of Leo 135
 14. Toeterfeesten 2.0 132
 15. Immigranten 126
 16. Klaprozen 111