Die pet past ons allemaal!


Bij zo’n slogan rijst de vraag (misschien ook iets anders) of iedereen die pet dan ook echt wel past! Dit kan alleen als de pet ruim genoeg is, zodat iemand met een waterhoofd ook de pet op dat hoofdje kan zetten. Ditzelfde heb je ook bij het spreekwoord “te ruim in je jasje zitten”. Als de jas maar ruim genoeg is, kunnen we die met z’n allen ook aan. Gezellig allemaal dezelfde jas en dezelfde pet. Wat een feest!Er is echter één situatie waarin we niet met z’n allen van hetzelfde gebruik kunnen maken. Een situatie waarin het gezegde “hoe groter de jas, hoe beter de pas” niet op gaat. Een situatie waarin (letterlijk) maatwerk vereist is! Een zo’n cruciale situatie dat hieronder uitleg volgt. Voor wie is die uitleg???Wie de schoen past, trekke hem aan………………………..

Condooms bestaan er in alle maten, geuren en kleuren, geschikt voor gewone seks, maar ook voor orale en anale seks. Een geschikt condoom kiezen voor wat je van plan bent, is noodzakelijk. Maar soms wordt het moeilijk om het gepaste condoom te kiezen. Dus allereerst moet je goed weten wat je met dat condoom gaat doen……………..Wil je gewoon extra fun, dan moet je weten dat die pleziercondooms nooit helemaal veilig zijn, dus dat kan je enkel met je vaste partner doen of iemand die je vertrouwt. Verder moet je weten: is het voor orale seks, anale seks, is het voor hem of voor haar. En last but not least moet je zien dat je de juiste maat kiest. Want dat wordt wel eens onderschat: kies je een te groot condoom, kan het afglijden, en dat is niet goed!Er bestaan wel wat verschillen in condoommaten (van Maas), en die verschillen dan ook nog eens van fabrikant tot fabrikant. Voor de meeste mannen is er gelukkig geen probleem. 83,3% van alle mannen hebben een omtrek tussen de 110 en 150 mm, wat betekent dat ze moeten kiezen voor een condoom met een omtrek tussen de 102 en 107 mm, waaraan de meeste standaard condooms voldoen.

Maar zit je daar onder, dan moet je toch wel naar een andere maat gaan. De lengte is minder belangrijk, fabrikanten zorgen er voor dat je het rubber eindeloos kan blijven afrollen. Het allerbelangrijkste voor een passend condoom, is de omtrek.Is jouw omtrek kleiner dan 110mm, dan kun je beter voor de kleinere maten gaan, is je omtrek ergens tussen de 110 en 150 mm, dan ben je goed met de standaard maat. Hieronder een Matentabel:
Kleiner dan 90mm = extra small(een mini-mini)
Kleiner dan 100mm = small (een mini)
Kleiner dan 110mm = medium T
ussen 110 en 150 mm = large
Groter dan 150mm = extra large (Blackie)

Er is maar één manier om de omtrek van je penis te meten en dat is in erectie. Een gemiddelde penis heeft een omvang tussen de 110 en de 150 mm. 5% van de mannen zit daarboven (die noemen we negers) , 16,7% van de mannen zit daaronder (bijvoorbeeld de Laven uit de Efteling).Ken je penis dus! En nog een welgemeend advies: grijp in de winkel niet meteen automatisch naar de grotere maten. Condooms zijn bedoeld om jou en je vriendin te beschermen, niet om op te scheppen tegen je badmintonvrienden.